Thu. Jan 21st, 2021

Portali Informativ

Shekulli.mk

Vazhdon lakmia e Silvana Bonevës

2 min read

Biljana SEKULOSKA

Gjithmonë lajmi i mirë është në vëmendje – Silvana Boneva, një ish-ligjvënëse e VMRO-DPMNE, ka marrë para nga Agjencia e Punësimit në Strumicë për një vit të tërë, në bazë të “përfitimeve të papunësisë”.

Vetëm për para Boneva, ju mund të bëni më shumë, kjo është jeta shumë pak, nuk është e mjaftueshme, një kontribut i vogël nga të gjithë ne për ju. Në Mbretërinë që krijuam dekadën e kaluar, gjatë mbretërimit të Gruevskit, ajo mbeti një nga pionierët e thithjes së gjakut të njerëzve.

Vetëm kujtoni kush është ajo, Boneva. Në fund të dhjetorit 2017, ajo dyshohej për shpërdorim të pushtetit dhe marrje të paligjshme të 100,000 eurove. Sipas një hetimi nga Zyra e Prokurorit Publik Special , Boneva paraqiti tarifa të rreme tatimore nga 25 qershori 2011 deri në 16 dhjetor 2015.

Sipas provave, Boneva kishte banesë në Shkup, dhe gjatë asaj periudhe dorëzoi llogari të numrave për gjithsej 843 udhëtime me automjetin e saj.

NOVA TV atëherë raportoi se Boneva po dorëzonte llogari se ajo po udhëtonte në ora 5 pasdite, ndërsa në të njëjtën kohë ajo ishte akoma në Parlament dhe po votonte në orën 7 të mbrëmjes. Faturat merreshin zakonisht nga taksistët që udhëtonin nga Strumica për në Shkup dhe anasjelltas.

Gjithashtu inspektoi matësit e energjisë elektrike në shtëpitë e ish-deputetit në Strumicë dhe Shkup, dhe ata thanë që ajo kaloi pjesën më të madhe të kohës në Shkup, çka është dëshmi e mëtutjeshme se një pjesë e kilometrave që ajo shfaqi ishte fiktive.

Në Mars 2018, dy banesat të djemve të Bonevës ishin ngrirë, por pasi u raportua se i kishte fshehur ato nga Komisioni Kundër Korrupsionit. Më vonë, ajo pranoi se nuk e kishte regjistruar apartamentin 109 metra katrorë në qendër të Shkupit në emër të djalit të saj Orce Bonev, me një vlerë prej rreth 180,000 euro – e cila nuk ishte unike – ajo nuk kishte raportuar akoma një apartament tjetër me vlerë të tregut të rreth 180,000 euro për djalin e dytë.

Ky është një vend me të vërtetë i vogël, me parazitë të vegjël, të vegjël, Lilliputianë moralë, njerëz grabitqarë që bënë politikë të shkëlqyer në periudha të caktuara në këtë shtet, si ai i Gruevizmit. Sa më shumë ta madhërojnë Partinë, aq më shumë ata tkurren, zhvarrosin në mjerimin që prodhon politikën e tyre.

Ky vend është me të vërtetë më i vogli nga të gjithë ne kemi dëgjuar dhe takuar, një vend që po bëhet i madh vetëm me lakminë, pandëshkueshmërinë dhe mungesën e turpit – toka e Lilliputianëve politikë dhe asgjë më shumë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *