Thu. Jan 21st, 2021

Portali Informativ

Shekulli.mk

ADHURIMI I LIDERIT

1 min read

ADHURIMI I LIDERIT

NGA: SHKELZEN HALIMI

Adhurimi i skajshëm i liderit ( i shprehur edhe në forma tragjike-komike), fatkeqësisht përjashtoi orientimet programore dhe statutin e partisë.

Aty ku adhurimi ndaj individit shkon përtej kufijve të normales (si në kohën e Titos dhe Enverit), aty servilët nuk zgjedhin mjete për ta treguar lojalitetin ndaj liderit.

Kjo verbëri do të bëhet shkaku kryesor që në skenën politike shqiptare në Maqedoninë e Veriut të dominojë kryesisht amatorizmi politik, i karakterizuar me grupe interesi dhe dëgjueshmëri të përsosur, që nuk kanë asgjë të përbashkët me traditën e demokracisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *