Thu. Jan 28th, 2021

Portali Informativ

Shekulli.mk

Gjykimi për organizatorët e “27 prillit” vazhdon më 21 shkurt

1 min read

Më 21 shkurt është caktuar seancë gjyqësore për organizatorët e hyrjes së dhunshme në Kuvend, ose siç është e njohur si “27 prilli”.

Vitin e kaluar Prokuroria Publike ngriti aktakuzë për ish-ministrat Spiro Ristovski, Mile Janakieski, ish-spikerin e Kuvendit Trajko Veljanoski, dhe ish-drejtorin e DSK-së Vlladimir Atanasovski si organizatorë për dhunën në Kuvend.

Sipas Prokurorisë, katër funksionarët pas zgjedhjeve të vitit 2017 kanë bërë plan që ta pengojnë formimin e qeverisë së re. Ish-ministrat Janakieski dhe Ristovski kanë angazhuar anëtarë partiakë dhe kanë komanduar nga ndërtesa partiake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *